نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی



درود بر دوستان و یاران گرامی،


بنده از طرف حسین عزیز و خودم ضمن عرض تبریک حلول سال نو و این عید باستانی ایرانی، امیدوارم که در هر نقطه این کره خاکی هستید موفق و مؤید باشید و سال ۱۳۹۴ را به بهترین نحو آغاز کرده و به پایان برسانید و امیدوارم که سال آینده برایتان پربار تر از سال قبل باشد و به خواسته هایتان برسید.


در ضمن از همین جا به تک تک وبلاگ نویسان عزیز نیز این سال جدید را تبریک میگویم و از آنها پیشاپیش عدر خواهی میکنم که نتوانستم در وبلاگهای پربارشان به خدمت برسم و ادای احترام بنمایم. 


پروز و سر بلند باشید،


کوچک شما،





عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی

درود و عرض ادب خدمت دوستان گرامی،


امیدوارم که همه دوستان گرامی سال پر بار و خوبی را پشت سر گذاشته باشند و از نتایج بدست آمده راضی باشند و همراه کبوترانشان نیز به خود استراحتی بدهند تا با انرژی چند برابر سالی خوب را با جوجه کشی در بهمن ماه آغاز کنند.


باز هم دوست عزیزمان حسین گرامی زحمت کشیدند و مقاله ای جدید برای بالا بردن کیفیت کبوترهای گنجه های دوستان ارائه داده اند که امیدوارم مورد پسدند یاران قرار بگیرد.  ضمن تشکر از حسین عزیز از دوستان گرامی درخواست میکنم که این مقاله را با دقت بخوانند و سوالهایشان را در پای همین پست مطرح کنند. فراموش نکنید که هیچ سوالی بی ارزش و کم اهمیت نیست. 



برای موفقیت در کبوتربازی خیلی مهم است که با قوانین اصلاح نژاد آشنایی خوبی داشته باشیم. ممکن است بنده یک گروبند باشم و برای موفقیت در مسابقه بروم از چندین نفر کبوترباز قدیمی که جوجه کشی می کنند، کل یک دهن جوجه آنها را خریداری کنم و جمعا مثلا 500 جوجه بخرم و پس از جلد کردن و امتحان و پراندن، از بین آنها تنها 150 تای برتر (یا کمتر) را انتخاب کنم و بقیه را رد کنم. حال من می توانم با این تعداد گرو ببندم و حتی ممکن است گرو را ببرم. اما نکته ای که هست اینست بنده فقط گروبند خوبی هستم نه اصلاح نژادگر خوب! در واقع کاری که انجام شده صرفا گزینش کبوتران استقامتی تر بوده و اصلاح نژادی انجام نداده ام. برای سالهای بعد هم ممکن است باز نیاز شود این روند را ادامه دهم، چون با صرف کلی وقت و انرژی برای جوجه کشی از این کبوتران عموما نتیجه دلخواه کسب نخواهد شد. با این روش بی دغدغه می توانم با پرداخت مبلغی نه چندان زیاد کبوتران مسابقه ای تهیه کنم که مطمئنم جواب می دهند. ممکن است کبوتری که خریداری کرده ام خودش ساعت خوبی بیاورد اما در جوجه کشی نتیجه مطلوب ندهد. اما اگر من اصلاح کننده توانایی باشم می توانم کبوترانم را نسل به نسل ارتقا بدهم. برای اینکار باید دست به قلمم هم خوب باشد و هر چیزی را بنویسم از جمله شجره و پشت کبوتران و اطلاعات تغذیه و نتایج پرواز را به طور مرتب ثبت کنم. این کار (اصلاح نژاد) بسیار نیازمند ثبت کردن است.



اولین قدم برای اصلاح نژاد استارت زدن با کبوتران اولیه خوب می باشد. مثلا کبوترانی که ساعتهای عالی می آورند یا ذات خارق العاده ای دارند. شما باید کبوتر هدف را برای خودتان مشخص کنید که به کجا و چه هدفی می خواهید برسید. بعد کبوترانی که ژنهای موردنظر شما را دارند فراهم آورید. آنگاه از بین این کبوتران باید جفتهای دهن خور را که جوجه خوب می دهند را پیدا کنید. هدفتان باید این باشد که خانواده ای از کبوتران را بسازید که در هر شرایطی در صدر کبوتران دیگر قرار بگیرند.



خب مفهوم ژنوتیپ و فنوتیپ را قبلا گفته ایم. فنوتیپ ویژگیهای ظاهری کبوتر است که میبینیم اما ژنوتیپ چیزی است که کبوتر بخاطر ژنهایش انجام می دهد. در واقع وقتی کبوتر کاری را انجام می دهد (مثلا یک حرکت متفاوت)، عاملش یا محیط است یا ژنهای کبوتر. بیشتر کبوتربازان کنترلی بر مجموعه ژنهای کبوترانشان ندارند و فقط با فنوتیپ کبوتر کار دارند مثل همان گروبندی که در بالا مثال زدیم. این افراد حتی اگر جوجه کشی هم کنند برنامه جوجه کشی شان چندان علمی نیست و عموما یک راهکار یا روند پایدار موفقیت آمیز در اصلاح نژاد ندارند.



سیستم های جفت اندازی به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:


1- جفت اندازی بیگانه


2- همخون جفت زدن



فرق این دو چیست؟ فرقشان این است که با بیگانه جفت زدن در واقع تغییرپذیری را زیاد می کنیم و از بین جوجه های متفاوت بهترین ها را برمیگزینیم. اما همخونی برای کم کردن تغییرپذیری است. البته ممکن است در آغاز راه همخونی کمی تغییرپذیری، بالا باشد ولی با حذف ژنهای نامطلوب کم کم به کبوتران یکدست تری می رسیم. همخونی هدفش محدود کردن خزانه ژنی کبوتران به ژنهای خوب است. با همخونی نتایج جوجه کشی بیشتر قابل پیش بینی می شوند و به تدریج درصد بیشتری از جوجه ها را با کیفیت مطلوب درمی آوریم.



اگر یک نر یا یک ماده استثنایی داریم میتوانیم با جفت زدن آن با جوجه و نوه و نتیجه و .... خودش، فراوانی ژنهای این کبوتر استثنا را زیاد کنیم. البته همین کار هم باید با دانش کافی انجام شود و اینطور نیست که یک مبتدی به راحتی از این روش نتیجه بگیرد. بدترین کار این است که همخونی را با هر کبوتری تست کنیم. مطمئن باشید اگر با کبوتر استثنایی شروع کنید زود نتیجه می گیرید. جوجه باطل هم ممکن است زیاد بگیرید اما شما یک "هدف" دارید و برای رسیدن به آن تلاش می کنید. این جوجه باطل حذف می شود و مشکلی ندارد. ممکن است از 10 جوجه یکی اش مطلوب شما باشد یعنی مجموعه ای از ژنهای مطلوب موردنظر شما در او جمع شده باشد. همان یکی برای شما دنیایی ارزش دارد آنهم ارزش ژنتیکی. پس اینکه گروبندها با همخونی مخالفت می کنند حق دارند، چون آنها اصلاح کننده های خوبی نیستند. کبوترهواکن های خوبی هستند. برای آنها بدست آوردن تنها یک جوجه خوب از بین 10 جوجه یعنی فاجعه!! ناگفته نماند هستند افرادی که در هر دو زمینه هم موفق باشند. ضمنا اینکه میگوییم از 10 جوجه یکی خوب میشود همیشه کلیت ندارد و برای مثال اینطور میگوییم. ببینید بحث انتخاب به شدت بستگی دارد به میزان سختگیری شما. اگر خیلی سختگیری کنید احتمال موفقیت پایین می آید و اگر کمتر سخت بگیرید ممکن است از هر 10 جوجه 8 تا مقبول باشند. پس اینطور نیست که همخونی جوجه های خراب زیادی بدهد. جوجه همخون باید پا به پای جوجه غیرهمخون بپرد و می پرد. منظور از خراب همان نامطلوب از نظر هدف شماست. وقتی شما ده جوجه می گیرید مسلما جوجه ای که از همه برتر است را برای ساختن لاین برمیگزینید و وقتی 100 را داشته باشید به 90 کاری ندارید.



در زیر سه برنامه جوجه کشی پرورش لاین آمده که هر کدام هدفی دارند. در این نمودارها Male به معنی کبوتر نر، Female به معنی کبوتر ماده، Son یعنس پسر، Doughter یعنی دختر، grandson و granddoughter به معنی نوه پسر و نوه دختر می باشند. با هم این سه برنامه را ببینیم:



برنامه 1:



این برنامه وقتی کاربرد دارد که 2 جفت کبوتر کیفیت استثنا داشته باشید و بخواهید آنها را با هم مخلوط کنید. در نهایت پس از چند نسل همخونی به کبوترانی می رسید که میانگین 4 کبوتر اولیه اند.


برنامه 2:



هدف این برنامه مخلوط کردن 3 کبوتر با هم با تاکید بیشتر بر یکی از آنهاست.


برنامه 3:



در این برنامه کبوتری از یک نسل با یک نسل بعد از خودش جفت انداخته می شود نه با هم نسل خودش. هدف این برنامه تاثیر دادن بیشتر یک کبوتر بر روی لاین است که در اینجا کبوتر نر مدنظر است.


بسیاری از بزرگان معتقدند روش پرورش لاین یکی از بهترین سیستمهای اصلاح نژاد است. با اینکه ایرادهای خاص خودش را دارد اما روشی است که پتانسیل بسیار بالایی دارد. شما با پرورش لاین می توانید یک تعادل را در کبوترانتان ایجاد کنید. تعادلی بین گذشته و آینده. اگر روش پرورش لاین را ادامه دهید در آینده غصه از بین رفتن کبوتران قدیمتان را نخواهید داشت، اتفاقی که برای خیلی از کبوتران قدیم افتاده است.



شاد و پیروز باشید.


"حسین-اص"




در پایان چند عکس تقدیم حضور دوستان میکنم که امیدوارم مورد پسند قرار بگیرند.


پیروز و سربلند باشید.


۱۲۳۴
۵۶۷۸
۹۱۰۱۱۱۲
۱۳۱۴۱۵۱۶

۱۷۱۸۱۹۲۰
۲۱۲۲۲۳۲۴


عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 1013
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی






سلام و عرض ادب خدمت سروران گرامی،


امروز در خدمتتان هستیم با مقاله کوتاه و مفیدی از حسین عزیز. در این مقاله ایشان یک نگاه گذار به پاهای کبوتر و نقش آنها در پرواز کبوتر دارد. ضمن تشکر از ایشان به خاطر زحمت این مقاله، از دوستانی که در این ضمینه هر گونه اطلاعاتی دارند خواهش میکنم پا پیش گذاشته و اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند تا بتوانیم با بحث و بررسی به نتایج بهتری برسیم.


                                                **********


همانطور که می دانید در اثر فعالیت ورزشی و سوخت و ساز و همچنین اصطکاک ماهیچه ها و عضلات، گرما در بدن ایجاد می شود. هر جانداری برای ادامه فعالیت خود (و حتی برای ادامه بقا) نیاز دارد که این گرما را از بدن دفع و دمای بدنش را کنترل کند. اگر جاندار قادر به کنترل دمای بدنش نباشد فعالیتش به ناچار متوقف می گردد. مثلا یک دونده دوی استقامت اگر آب بدنش بسیار کم شود و نتواند تعریق کند و خنک شود دمای بدنش بالا می رود، داغ می کند و مجبور می شود توقف کند. یک مثال دیگر: یوزپلنگ یکی از سریعترین دوندگان است. اما مدت دویدنش نهایتا 30 ثانیه است چون چنین تحرک شدیدی در ماهیچه ها چنان گرمایی ایجاد می کند که برای دفع کردنش باید بعد از 30 ثانیه توقف کند و خود را خنک کند.

خب موضوع بحث ما کبوتر پرشی است. کبوتر بر خلاف انسان و پستانداران سیستم تعریق از پوست ندارد. چون بدنش پوشیده از پر است و پر هم به نوعی عایق گرمایی است برای محافظت کبوتر از سرما در فصول سرد. کبوتر طبق یک سری تحقیقات از طریق:

1- پاها

2- سر و کله و دهان (باز کردن منقار و تبخیر از مخاط خیس گلویش)
3- بالها (به خصوص قسمتی که به سینه وصل می شود)

گرما را دفع می کند. عمده گرمای تولید شده حین پرواز توسط همین سه قسمت از بدن خارج می شود.

خب این بحث چه اهمیتی دارد؟ آیا این موضوع کاربردی هم دارد؟ آیا این مبحث مفید و کاربردی و عملی هست یا یک موضوع نظری است؟

پاسخ: قطعا کاربردی است! توضیح آن به این صورت است که آن چیزی که در گرمای تیرماه کبوتر را وادار به فرود می کند گرمای بیش از حد هوا و دهیدراته (بی آب) شدن بدن کبوتر و بالا رفتن بیش از حد دمای بدنش است. در واقع این کبوتران بیشتر به خاطر تشنگی فرود می آیند نه گرسنگی. خب اگر ما به کمک تحقیقاتی بدانیم که سهم هر کدام از روشهای فوق در دفع گرما چقدر است می توانیم فیزیک برتر کبوتران پرشی مسابقه را شناسایی کنیم و بفهمیم کدام خصوصیات فیزیکی کبوتران می تواند به آنها کمک کند راحتتر گرما را از بدنشان دفع کنند و در گرمای شدید تیرماه بیشتر دوام بیاورند.

خب در این مقاله سعی خواهم کرد به نقش پاهای کبوتر اشاره کنم چون مهمتر از سایر بخشهاست. در حالت عادی (استراحت) دمای بدن کبوتر حدود 41.2 درجه سانتیگراد است ولی در حین پرواز دمای بدن کبوتر را حدود 43.1 درجه سانتیگراد اندازه گیری و ثبت کرده اند. طبق تحقیقات محققان دانشگاه لاوال در کِبِک کانادا گرمای دفع شده از طریق پا حدود 2.4 برابر گرمای تولید شده در حالت عادی (استراحت) کبوتر است. در واقع چیزی حدود 50 تا 65 درصد از گرمای تولید شده در حین پرواز از طریق پاها دفع می شود. هر چه هوا خنک تر باشد و سرعت باد بیشتر، تاثیر پا در خنک کنندگی کبوتر بیشتر است. اما در سرعت باد بیشتر از 37.5 کیلومتر بر ساعت مقدار اتلاف گرما از پاها چندان تفاوتی نمی کند.

نتیجه ای که از این داده ها می توان گرفت اینکه پای کبوتر (ران و ساق و پنجه ها) نقش بسیار مهمی در تنظیم دمای بدن کبوتر دارند. پس اینکه به طور تجربی می گویند کلاس کبوتربازی یک کبوترپران را از پای کبوترانش می توان فهمید چندان بیراه نیست. یک کبوتر پرشی عالی باید پاهایی داشته باشد که قدرت خنک کنندگی بیشتری داشته باشند تا در گرمای طاقت فرسای تیرماه استقامت پرواز بیشتری داشته باشد و این به طور منطقی یعنی پاهای بزرگتر، بلندتر و پنجه های کلفت تر و همچنین وجود سیستم گردش خون بهتر و بیشتر در پا...

امیدوارم این مقاله بابی را باز کند که عاشقان حقیقی کبوتر و استادان محترم تجارب و نظریات خود را در این زمینه در این سرا به اشتراک بگذارند تا این سرا حلقه اتصال دوستداران حقیقی کبوتر در اقصی نقاط جهان باشد و محلی باشد برای تبادل اطلاعات موثق و باپشتوانه محکم علمی. به امید اینکه از این عشق پاک نهایت لذت را ببرید...


به قلم "حسین از اصفهان"



تعدادی از دوستان عزیز که در جریان روند کار های کبوتران ما بودند، در جریان هستند که به دلیل مشکلات ناخواسته، ما امسال از کبوتران جوجه نکشیدیم و بقول معروف از لطف و صفای جوجه بازی نصیبی نبردیم. اما به لطف داشتن دوستان خوب یک شبه صاحب ۳۰ عدد جوجه   شدیم. دو تن از دوستان بسیار خوب ما که از علاقه ما به جوجه بازی مطلع هستند در نهایت گشاده دستی از بهترین جوجه هایشان را برای ما هدیه آوردند تا ما هم امسال از جوجه بازی نسبی لذت ببریم.

ضمن تشکر از این دوستان توجه تان را به عکس هایی از این جوجه ها جلب میکنم. امیدوارم که شما هم لذت ببرید.

کوچک شما

1234
5678

عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 662
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی

درود و عرض ادب،


آمدن بهار که زندگی نو را به ارمغان می آورد و آغاز گر سالی جدید برای ما ایرانیان است را به همه دوستان، وبلاگ نویسان، اساتید و کسانی که به هر دلیلی وبلاگ نویسی و آموزش را کنار گذاشته اند، پیشاپیش تبریک و تهنیت میگوییم.


ما در این سرا، امیدواریم که سالی جاری سالی پر از موفقیت و پیشرفت برای همه  باشد. 


پیروز و سر افراز باشید.


مجید، حسین و حمید.






عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 398
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی






درودی گرم به دوستان عزیز،


از اینکه تا کنون با ما همراه بوده اید بی نهایت سپاسگزاریم و امیدواریم که بتوانیم همواره با شما باشیم و از یاری شما و تبادل نظراتتان استفاده پایاپای ببریم. 


فصل فصل جوجه کشیست و رعایت اصول بهداشتی لازمه این کار جهت بهینه سازی و بالا بردن راندمان کار است. امیدوارم که دوستان با توجه به نکاتی که در مقالات قبلی توسط مجید گرامی و حسین عزیز بیان شده اند بتوانند فصل جوجه کشی خوبی داشته باشند. 


در زیر مقاله مفیدی از حسین گرامی میخوانیم در رابطه با یکی از مشکلات جوجه کشی که به کرات برای همه مان اتفاق افتاده و بعضا باعث مرگ کبوترانمان هم شده است. خیلی از کبوترداران راه حل های متفاوتی برای حل مشکل " پیچیدن تخم" ارائه میدهند که هر کدام میتوانند مفید واقع شوند. اما آنچه مهم است دانستن دلیل این مشکل است. زیرا با داشتن دانش کافی راحتتر و مجهزتر میتوان با آن برخورد کرد. 

      

********                                                                       


گیر کردن تخم در مخرج پرنده؛

شاید تا به حال تجربه کرده باشید که کبوتر ماده تنها یک تخم گذاشته و پس از 40 تا 44 ساعت که انتظار داریم تخم دوم را بگذارد با وجود باز بودن جناغش و حضور تخم در تخمدانش توان خروج تخم از بدنش را ندارد و روزهای زیادی هم می گذرد اما همچنان ماده تخم نمی کند. به این کبوتر ماده یک تخم هم می گویند. خب علت چیست و چه باید کرد؟

اول باید دید مشکل از کجاست و در چه کبوترهایی این اتفاق می افتد. معمولا ماده های خیلی جوان یا پیر که کم کم دارند از تخم می روند دچار این حالت می شوند. ماده های سن دار چاق نیز جزو این دسته هستند. در صورت جوجه کشی های مکرر هم ممکن است این حالت رخ دهد.

باورهای غلطی درباره این موضوع وجود دارند مثلا بعضی ها می گویند تخم چرخیده، یا برخی می گویند کمبود کلسیم است و قرص کلسیم به ماده می دهند. برخی می گویند مربوط به نژاد است و ....

خب، واقعیت چیست؟

تخم پرنده در رحمش تشکیل شده و از لوله رحمی یا مجرای تخم (تخمراهه) به خارج هدایت می شود. وقتی تخم به حفره "کلوآک" می رسد پرنده با زور زدن تخم را به بیرون هل می دهد. گاهی این عمل خیلی انرژی از پرنده می گیرد اما پس از نهادن تخم، تنها چند دقیقه زمان کافی است تا پرنده به حالت عادی برگردد. گاهی اوقات عواملی منفی باعث می شوند تخم در بدن پرنده گیر کند و مشکل ساز شود:

(۱) یکی از این عوامل منفی چسبیدن مخاط لوله رحمی به تخم است به عبارت دیگر تخم به بدن پرنده چسبیده است.

(۲) یکی دیگر از عوامل موثر، ابتلای پرنده به یک بیماری مزمن و ضعیف شدن است. ماهیچه هایی که باید تخم را به بیرون برانند در اثر بیماری ضعیف می شوند و این مشکل پدید می آید. آلودگی به کلامیدیا که نوعی عامل بیماری زاست باعث تخم گذاری نامنظم می شود. این نشان می دهد که قبل از جفت انداختن باید بیماریهای هر دو کبوتر نر و ماده را گرفت و سپس آنها را تن هم کنیم.

(۳) یک عامل دیگر می تواند دادن مولتی ویتامین و کلسیم زیاد به حیوان قبل از تخمگذاری باشد زیرا کلسیم اضافی پوسته تخم را در بدن کبوتر خیلی سخت می کند و اگر تخم بزرگ باشد دفع آن مشکل می شود.

(۴) گاهی مساله مربوط به تخم است که خیلی بزرگتر از حد معمول است.

(۵) سوتغذیه و کمبود کلسیم هم تاثیرگذار است اما چگونه؟ وقتی تخم دوم پوسته اش شل و نازک باشد به راحتی یا پوسته اش می شکند یا تخم تغییر شکل داده و تبدیل به یک تخم ناهنجار می شود. گاهی هم تخم اول دیر از لوله رحمی عبور می کند و تخم دوم به تخم اول می چسبد. عکس رادیوگرافی زیر ناهنجار بودن تخم دوم را نشان می دهد:




گاهی علائم گیر کردن تخم در کبوتر به گونه ای است که در مراحل اولیه نمی توان به آسانی آنرا تشخیص داد و در مراحل پیشرفته از رفتار پرنده متوجه مشکل می شویم. ماده هنوز تخم نگذاشته و خسته به نظر می رسد. میلی به پرواز ندارد و به آرامی حرکت می کند. یک گوشه می ایستد. گاهی پرهایش پف می کند و اشتهایش را از دست می دهد. در مراحل حاد چنان پرنده خسته می شود که ممکن است نتواند روی پاهایش بایستد و می نشیند و درد می کشد. اگر در این مرحله به پرنده کمک نشود ممکن است تلف شود.


طریقه درمان:


برای نجات پرنده دست به کار شوید. ابتدا با روغن مخرج پرنده را چرب کنید. یک تیزه بردارید و سر آن را روغنی کنید و داخل مخرج پرنده را هم چرب کنید. حالا خیلی آرام با دو انگشت تخم را با ماساژ و لمس نرم و یکنواخت از درون لگن پرنده به بیرون هدایت کنید. این کار را کاملا به نرمی و آرامی انجام دهید تا به حیوان آسیبی نرسد. فشار بیش از حد ممکن است تخم را بشکند بنابراین فشار باید خیلی کم و یکنواخت باشد. بدون عجله و با طمانینه به کارتان ادامه دهید. شاید 5 دقیقه یا بیشتر این عمل به طول بیانجامد. کم کم می بینید که قسمت مخرج پرنده مرتبا برآمده و برآمده تر می شود. به آرامی به کار ادامه دهید. اگر سفیدی تخم پیدا شد نشانه این است که کارتان را به خوبی انجام داده اید و باید آن را ادامه دهید. ماساژ را ادامه دهید. مقداری از مخرج پرنده بیرون میزند که مشکلی ندارد. چون بیرونزدگی پس از بیرون افتادن تخم به حالت عادی بر می گردد. نهایتا تخم بیرون می آید و می توانید به جای دور انداختن دستتان را زیر تخم بگیرید و آن را صحیح و سالم بدست آورید و زیر پای کبوتر یا دایه قرار دهید. بنده این کار را چندین بار با موفقیت انجام داده ام و حتی تخم حاصل را هم به جوجه تبدیل کرده ام.

یک کار مفید دیگر هم می توانید انجام دهید. می توان مخرج پرنده را علاوه بر چرب کردن، گرم هم کرد که به حصول نتیجه کمک می کند. بدین منظور مخرج پرنده را بالای یک لیوان آب جوش بگیرید تا گرمای بخار آب، مخرج و اطراف آنرا گرم کند. مراقب باشید پرنده راحت باشد و اذیت نشود. کبوتر خودش با شما همکاری خواهد کرد.

پس از خروج تخم تقویت کبوتر را جهت بازیابی فراموش نکنید.


تعدادی از دوستان در پیغامهای زیادی از ما در مورد چگونه گرم کردن گنجه ها در زمستان پرسیده بودند. خدمت آن دسته از دوستان که مطالب قبلی ما را در رابطه با زمستان وچگونگی مقابله با سرما را نخوانده اند معروضم که تا زمانی که گنجه شما در معرض مستقیم باد قرار ندارد، بهیچ وجه ازپلاستیک یا گونی برای جلوگیری کردن از ورود سرما استفاده نکنید. استفاده از هر گونه سیستم گرمایی برای کبوتران شما مضراست.  اگر گنجه شما بادگیر است با گونی یا پلاستیک از ورود باد جلوگیری کنید. و اگر هم بادگیر نیست، هیچ کاری نکنید. عکسهای زیر مربوط به گنجه های خود ما در کانادا میباشند. امسال ما با سرمای شدیدی مواجه شدیم که بین ۱۵ـ و ۴۰ـ متغیر بود. بطوریکه که مشاهده میفرمایید، به دلیل یخ زدن مدفوع پرندگان، ما حتی قادر به تمیز کردن گنجه ها نیستیم. با اینحال میبیند که در این سرما، گنجه های ما کاملا باز هستند. اما قابل ذکر است که این گنجه ها بادگیر نیستند.












به امید شادی و سربلندی همه دوستان.

پیروز باشید.

عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 378
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی



باسلام خدمت دوستان عزیز و یاران گرامی،


امیدوارم که در همه ارکان زندگی موفق و موید بوده باشید و درکنار خانواده از وجود کبوترانتان لذت ببرید و همچنین خود و کبوترانتان را برای زمستان آماده کرده باشید.


با عرض پوزش از شما دوستان گرامی بابت تاخیر در به روز کردن وبلاگ، امروز با مقاله مفیدی از دوست خوبمان حسین عزیز از اصفهان در خدمتتان هستیم. در این مقاله حسین عزیز نکات کلیدی را در رابطه با اصلاح نژاد برشمرده اند که ضمن تشکر از ایشان نظرشما را به آن جلب میکنم. منتظر نظرات سازنده شما هستیم. پیروز و مؤید باشید.




گلوگاه جمعیت و اصلاح نژاد



با سلام خدمت دوستان ارجمند،


در مورد کامنت دوست خوبمان عادل نکاتی به ذهنم رسید تا با دوستان در میان بگذارم. اول اینکه ایشان 13 جوجه گرفته اند (احتمالا از یک نر ولی با چند ماده) اما همگی جوجه ها با هم فرق داشته اند. این تجربه را اکثریت کبوترداران ایرانی هم شاهد هستند که از یک جفت کبوتر انواع و اقسام جوجه پدید می آید. به قول بعضی ها کبوتر نقاش است. این نشاندهنده مخلوط بودن مخزن ژنی کبوتر و صاف و سره نبودن پشت آن است. یک جفت کبوتر عالی، در عمل ممکن است جوجه های جورواجور بدهند و این نشاندهنده این است که نیاز داریم به پاک کردن پشت اینها. مثلا ما یک جفت کله دم سبز را تن هم می کنیم و انتظار داریم جوجه های کله دم سبز بگیریم اما می بینیم که گاهی قارا، سوسکی، پلنگ، کله خالدار، خال سیاه و از سایر خالهای این رده هم جوجه حاصل می شود. شاید در سبک ایرانی بازی این خالهای متنوع در جوجه ها، جذاب و مورد پسند باشد اما عیبی که دارد این است که هم نمی توان آنها را به عنوان یک سو (strain) (یا یک نسل) از کبوتر ایرانی به دنیا معرفی کرد و هم در جوجه کشی قابل اعتماد نیستند و حتی سبک پرش جوجه ها هم ممکن است متفاوت باشد.


شما به تیپلرها نگاه کنید: تیپلر سوهای مختلفی دارد با اسامی مشخص. مثلا یک سو هست به نام هیوز که آقای Gordon Hughes در دربی انگلیس پدید آورده است یا سوهای دیگری به نامهای Boden, Lovatt, Merredith, Shannon, Sheffield و ... که هر کدام از اینها اختصاصاتی مخصوص به خودشان دارند. بعضی هایشان گرد و کوتاهند بعضی کشیده تر، بعضی در جوجگی پرش سنگین دارند بعضی در بالغی و تفاوتهای دیگر. این سوها همه شناخته شده و اصیل محسوب می شوند و ویژگیهای آنها به صورت استاندارد ثبت شده. اگر شما دو عدد تیپلر از نسل Boden را تن هم کنید همیشه جوجه های Boden را با همان خالی که انتظار دارید بدست می آورید.


اما شما در ایران دو عدد زاغ آبادانی اصیل (چنگ و چش) را با هم جفت می اندازید از هر 8 جوجه 7 عدد زاغ و یکی سرخ می شود و این یعنی ناخالصی. پس اگر بخواهیم در کبوتر ایرانی چندین سو به دنیا معرفی کنیم باید اول پشتشان را خالص کنیم. به گونه ای که در جوجه کشی قابل اعتماد بشوند و با درصد اطمینان بالایی بدانیم چه جوجه ای با چه خالی و با چه سبک پرشی و اختصاصات دیگر به ما می دهند. این کار تنها با یک روش امکانپذیر است: همخونی. این مطلب شماره یک.

مطلب دوم اینکه آقا عادل از 13 جوجه یک جوجه بسیار عالی در پرش و ذات گرفته اند. حال بیایید فرض کنیم به دلیلی تمامی 12 جوجه دیگر از بین بروند یا تکثیر نشوند و فقط از همان یک جوجه استثنا جوجه کشی شود. این کار چه نتیجه ای دارد؟ یک رانش ژنتیکی اتفاق می افتد. حال هر چه تعداد جمعیت جوجه ها بیشتر باشد (مثلا به جای 13 جوجه 50 جوجه باشد) آن وقت رانش ژنتیکی بزرگتر می شود. به این می گویند پدیده گلوگاه جمعیت. گلوگاه جمعیت باعث افزایش یکدستی ژنتیکی می شود. (به نمودار زیر توجه کنید)



این گلوگاه جمعیت در طبیعت بارها رخ داده و باعث شده که گونه های جدید و برتری از یک گونه قدیمی تر به وجود بیایند (گونه زایی) و یکی از شاهکارهای طبیعت است. در واقع هم یک جور روش اصلاح نژاد در طبیعت است و هم روش گونه زایی در طبیعت است. نظریه تکامل در بعضی بخشها بر همین اساس استوار است. خب وقتی در طبیعت در اثر واقعه ای جمعیت به شدت کم می شود تعداد جفتهای در دسترس کم می شود و بنابراین میزان همخونی افزایش می یابد. با همخونی ژنهای برتری که در جمعیت کوچک باقیمانده وجود دارند تثبیت می شوند و جمعیت فرزندان و نتاج بعد از گلوگاه دچار یک رانش نسبت به خزانه ژنی قبل از گلوگاه می شوند. به شکل زیر توجه کنید:



در شکل بالا ابتدا تقریبا 50% از جمعیت درون بطری زرد و 50% آبی هستند. با رخ دادن پدیده گلوگاه فقط چند عدد از جمعیت امکان بقا می یابند و به طور تصادفی از 9 تا بازمانده 7 تای آنها آبی و ((2)) تا زرد هستند. حال با تکثیر از جمعیت باقیمانده می بینیم که نسل بعدی ((78%)) آبی و ((22%)) زرد می شوند و این یعنی رانش ژنتیکی اتفاق افتاده.


خب این بحثها چه ارتباطی به اصلاح نژاد کبوتر دارد؟ ربطش اینجاست که ما خودمان باید آن گلوگاه را به وجود بیاوریم و تنها عده کمی از کبوتران استثنایی که می خواهیم خزانه ژنتیکی آنها را تثبیت کنیم را انتخاب کرده و آنها را همخون کنیم. با این کار یک رانش ژنتیکی در نسل بعد ایجاد می شود. حال باید کبوتران نسل یک را تا جایی که می شود زیاد کرد، یعنی چندین دهن جوجه همخون بگیریم و دوباره در آنها گلوگاه جمعیت را ایجاد کنیم. در واقع این یعنی بالا بردن فشار انتخاب. به زبان ساده یعنی اینکه آنقدر سختگیرانه کبوتران را گلچین کنیم که تنها عده کمی از آنها برای تولید مثل برگزیده شوند و آنها را همخون کنیم. باز از بین تعداد زیادی جوجه همخون تعداد بسیار کمی را برگزینیم و همخون سازی و ادامه به همین ترتیب....

به شکل زیر توجه کنید:



شاید یکی از مهمترین دلایلی که تجربه همخونی در ایران بدنام شده این باشد که گلوگاه جمعیت را رعایت نکرده اند و از اکثر جوجه های همخون نسل یک در تکثیر در نسل بعد استفاده شده. در صورتی که معیارهای بسیار سختی را در انتخاب زاده های همخونی باید رعایت کرد تا اجازه تکثیر بیابند. به همین دلیل است که می گویند اصلاح نژاد عملی است زمان بر و ضمنا صبر و حوصله زیادی می طلبد. اما به هر حال هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد.




عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 546
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی

  


دوستان گرامی سلام،

امیدوارم که از ماه تیر امسال استفاده کافی برده باشید و نتایج قابل قبولی کسب کرده باشید. امروز در خدمتان هستیم با یک مقاله پربار از حسین عزیز از اصفهان. این مقاله در مورد لک و پر ریزی است که همانطوریکه مستحضر هستید مجید عزیز در یک مقاله مجزا لک و پر ریزی و اهمیت آنرا بطورمبسوط توضیح دادند. اما در اینجا حسین گرامی دوباره بخاطر اهمیت و تاثیر آن بر پرش و سلامت کبوتر ها یک بار دیگر به آن پرداخته اند که ضمن تشکر از ایشان، توجه شما را به آن جلب میکنم. 


نکاتی در مورد لک و پرریزی: پرهای ریز بدن کبوتر تقریبا در تمام طول سال می ریزند اما تولک رفتن دورانی است که با ریختن پرهای قدیمی سر و گردن و بال (تیزه ها و پرهای حرامی و ...) و دم، پرهای جدید جایگزین آنها می شوند. لک یک فرایند کاملا طبیعی است که طی آن پوشش کبوتر برای فصل سرما و زمستان نو می شود. در واقع پرریزی نشان دهنده سلامتی حیوان است.

عوامل موثر بر پرریزی عبارتند از:

1- مدت زمان تابش نور خورشید (طول روز)
2- ترشح هورمونهای خاص
3- گرمای هوا.

تابش نور آفتاب تاثیر مهمی در فعالیت غدد و ترشح هورمون دارد. در پاییز با کم شدن تابش نور خورشید فعالیت این غدد هم کم می شود. هورمونها اهمیت زیادی در فرایند زندگی کبوتر دارند. به عنوان مثال هورمونها تعیین می کنند کبوتر کی توی لک برود و در تنظیمات بدن (فشار خون، تولید مثل، تولید شیر برای تغذیه جوجه و ...) بسیار موثرند. این هورمونها بر غده تیروئید کبوتر هم اثر می گذارند. غده تیروئید در دوران پرریزی بسیار فعال است.

پرریزی با افتادن دست پرها شروع می شود. این پرها به ترتیب نو می شوند. سپس پرهای حرامی یا دوازده پر دوم بال شروع به ریختن می کنند و بر خلاف شاهپرها ترتیب افتادنشان متفاوت است. زمانی که تیزه پنجم افتاد پس پرها هم شروع به افتادن و نو شدن می کنند. مدت زمان دوران لک 4 تا 6 ماه است که بیشتر بستگی به سن کبوتر دارد. کبوتران جوان حدود 6 ماه را برای نو شدن پرهایشان نیاز دارند ولی بالغها در زمان کمتری از لک در می آیند.
اگر در حین پرریزی یکی از تیزه ها کوتاه بماند و به اندازه طبیعی خودش نرسد می تواند نشان دهنده بیماری یا تغذیه ضعیف باشد.

تغذیه ضعیف هم دو وجه دارد:

1- یا مواد غذایی موجود در دان مصرفی ناکافی و ناقص است.
2- یا وزن جیره غذایی کبوتر کم است.

از آنجا که دو ماه آخر پرریزی نوبت به چهار تیزه اصلی می رسد و این تیزه ها در پرواز نقش اصلی دارند بنابراین تغذیه دو ماه آخر پرریزی جهت کیفیت خوب این تیزه ها اهمیت حیاتی دارد.

لازم به ذکر است اقدامات کبوتردار می تواند بر دوران پرریزی اثر بگذارد مثلا با تعبیه نور مصنوعی طول روز برای کبوتر افزایش می یابد و باعث تحریک به پرریزی می شود. در صنعت مرغداری نیز از نور مصنوعی استفاده می کنند و یکی از ایرادات آن این است که مرغها زودتر توی لک می روند و در نتیجه با تولک رفتن مرغها تولید تخم مرغ کاهش می یابد. پس نور افتاب یا نور مصنوعی اثر زیادی روی پرریزی دارند. دقیقا به همین دلیل است که جوجه کبوتر متولد دی ماه با جوجه متولد اسفند هر دو در یک زمان توی لک می روند (بدلیل نقش آفتاب). همچنین گرم بودن گنجه باعث می شود سرعت پرریزی بیشتر شود یا کبوتران زودتر توی لک بروند.
در دوران پرریزی کبوتر دچار یک نوع تنبلی و رخوت می شود. اما کبوتردار نباید فکر کند که وقت تنبلی او نیز فرا رسیده!

 مهمترین اقدامات کبوتردار در این فصل عبارتند از:

1- دادن تغذیه مناسب به کبوتران + مولتی ویتامین و عناصر خاکی+ مواد معدنی و املاح
2- استراحت دادن و نپراندن
3- جوجه کشی نکردن
4- نظافت منظم گنجه
5- کمی آزادی دادن به کبوتر برای پر زدن یا آفتاب گرفتن
6- آب تنی دادن دو بار در هفته در فصل گرم سال

یک پر از لحاظ شیمیایی از مواد زیر ساخته شده: کراتین ها (نوعی پروتئین)، سیلیکون مینرالها، فلوراین، روی، مس و کلسیم. پس رژیم غذایی مناسب دوره پرریزی باید دارای پروتئین بالا و چربی و ویتامین بالا باشد. میزان چربی 3% در دان مخلوط برای دوره پرریزی کافی است. چون بدن کبوتر میخواهد پر بسازد نیاز به پروتئین و اسید آمینه بیشتری دارد. دادن خوراک خوب باعث تحریک کبوتر به پرریزی هم می شود. دادن سبزیجات خرد شده به کبوتر در این دوره بسیار مناسب است. مینرال ها به خصوص کلسیم نیز برای ساخت پرها مهمند.
در این وبلاگ در دو پست جداگانه (به قلم شیوای مجید – ز) راهنمایی ها و دستورالعملهای مناسبی برای تغذیه و مکمل های تغذیه ای آورده شده است. لینک این دو پست در زیر آمده است:
1-
چگونگی رفتار با کبوتران در دوره‌ی پرریزی (لک)
2-
مختصری راجع‌به تغذیه‌ی کبوتر: خواص بعضی از ویتامین‌ها و عناصر

تغذیه مناسب این فصل، دان مخلوط است که فرمول منحصر به فردی ندارد و می تواند بر اساس میزان مورد نیاز پروتئین، کربوهیدرات و چربی از مخلوط کردن دانه های مختلف بدست آید.

یکی از دان های مخلوط تقریبا استاندارد برای فصل پرریزی در اروپا به شرح زیراست (البته با اندکی تغییر به این صورت که به جای نخود که دانه ای پروتئینی است، قره ماش جایگزین شده است که برای ایرانیها قابل دسترس تر است):

گندم 25%
ذرت 25%
قره ماش 25%
جو 10%
کافشه 3%
ارزن 2%
مابقی دانه ها 10%

همچنین از دادن مولتی ویتامین و اسید آمینه و عناصر کمیاب و مینرالها به کبوتران نباید غافل شد.
پراندن یا جوجه کشی در این فصل (بخصوص اگر بی رویه باشد) باعث افزایش استرس به حیوان و ضعیف شدن کبوتر می شود و در این صورت احتمالا باید آمادگی مواجهه با بیماری ها را داشته باشید.


عوامل مثبت تاثیر گذار بر پرریزی در بالا ذکر شد اما عوامل منفی و بازدارنده هم وجود دارند که عبارتند از:

1- انگلها: یکی از عوامل منفی تاثیرگذار بر پرریزی انگلها هستند. انگلهای خارجی مستقیما پرها را تخریب و حیوان را ضعیف می کنند اما انگلهای داخلی باعث رشد نامنظم پرها می شوند و ممکن است باعث شوند پری که تازه در آمده کوتاه بماند و در نتیجه فرم بال به هم می خورد. در صورت نیاز انگل زدایی باید قبل از آغاز فصل پرریزی انجام شود ولی در حین پرریزی انگل زدایی توصیه نمی شود.

2- بیماری و عفونتها: اگر کبوتر دارای بیماری یا عفونت و بخصوص بیماری در ناحیه کبد باشد پرریزی بدی را تجربه خواهد کرد زیرا جذب خوب مواد غذایی به سلامت کبوتر بستگی دارد و همچنین کبد مسئول تبدیل مواد غذایی حاصل از هضم می باشد.

3- سموم: یکی دیگر از عوامل منفی سموم هستند. مثلا استفاده از سم مرگ موش تاثیر بسیار بدی روی کبوتران می گذارد و ممکن است جلوی رشد پرها را بگیرد.


سلامتی کبوتر در این دوران را می توان از پرریزی خوب و منظم تشخیص داد. به عبارت دیگر پرریزی عالی نشاندهنده سلامتی عالی کبوتر است. پس فصل پرریزی خوبی داشته باشید. 
 

عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی

درود بر دوستان عزیز،  یاران و سروران گرامی‌.

 

با عرض معذرت از تمامی دوستانی که تا کنون با ما همراه بوده اند و صبورانه منتظر مقاله و گفتار جدید از ما بوده اند.  باور بفرمایید سوای مسائل بوجود آمده توسط فرد مدعی که انرژی زیادی از همه مان گرفت، مشغله کاری زیاد که اساس زندگی همه مان است باعث اصلی تاخیربنده بوده است (البته که نوشتن کامنت های متفاوت با اسامی متفاوت، ﺗﻮﺳﻄ ﺧﻮﺩ ﻣﻦ مثل، محمد رضا، سعید از کهنوج، ﻋﻤﺮاﻥ, ﻋﻠﻴﺮﺿﺎ,  ﻣﺤﺴﻦ ﺻﺎﺩﻗﻲ, حسین از اصفهان، پرویزاز اردبیل و دوست جدیدمان رامتین ازایرلند و ﺩﻳﮕﺮاﻥو ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ پاسخگویی به یکایک اﻳﻦ ﻋﺰﻳﺰاﻥ ﻣﻦ ﺳﺎﺧﺘﻪ نیز مزید برعلت و وقت گیر بوده است. مزاح.). از همین جا روی تک تک این دوستان را میبوسم و برایشان آرزوی موفقیت می کنم. 

 

 برای مقدمه از همه این دوستان  صبور تشکرمی کنم و امیدوارم که این مطلب ناقابل مورد توجه قرار بگیرد و جبران کننده تاخیرطولانی باشد.


در اینجا وظیفه خود میدانم که از طرف خود و دوستان عزیزاین سرا، آرزوی موفقیت برای تمامی بزرگان و عزیزانی که امسال گرو یا مسابقه دارند داشته باشم.


>>>>>>>>>>>> 


هدف از نوشتن این مقاله بررسی کامل جنس پرهای کبوتر است که نقش مهمیرا در کیفیت پرش آن بازی میکند. و دیگر اینکه چگونه میشود تشخیص داد که کدام جنس پر بهتر است.


یکیاز سوالهاییکه همیشه برای کبوتر پروران جدی پیش میاید اینست که چرا بعضیوقتها بهترین کبوتران ما جوجه هایی تیزه بلند و درشت تولید میکنند؟ یا اینکه چرا بعضیاز جوجهها با وجود اندازه بدنی خوب و تیزههای مناسب قادر به حتی ۵ دقیقه پریدن هم نیستند؟ و یا آیا این جوجههای تیزه بلند کیفیت پدر و مادر خود را دارند یا نه‌؟


 

در اینجا برای درک بهتر و پاسخ به سوال‌های بالا به بررسی انواع پرها می‌پردازیم.

 


scraggly با علامت ژنتیکی اختصاری  sc(پرهای خشک، وزوزی و نامرتب یا ریش ریش):



این ژن به عنوان یک ژن معیوب و مغلوب جنسیت پرهای کبوتر را کلا بهم میزند. برای مثال شما از یک جفت کبوتر بسیار عالیچندین جوجه میکشید که تمامیآنها با داشتن پرهایی عالیساعتهای خوبیکسب کرده اند اما یکییا دو تا از جوجههایشان با اینکه طول تیزههای مناسبی دارند حتی قادر نیستند چند دور بزنند و بقولی از بامی به بام دیگر میپرند. وقتی‌ که بالها را باز می‌کنید متوجه میشوید که پرها ریش ریش هستند. یا وقتیکه آبتنی میکنند بکلی خیس میشوند و حتی قادر به پریدن روی نینیستند.


البته با نگاه کردن به پرها بخاطر ریش ریش بودن آنها این ژن بخوبی مشهود است.

خوشبختانه بهمین دلیل این کبوتران اکثرا به سرعت از چرخه حذف میشوند. این ژن مغلوب در بین کبوتران ایرانی کمتر به چشم میخورد.


فقط دقت شود که بعضی مواقع آلل ضعیف تر این ژن می تواندبروز کند که کیفیت پر ها را نه به شدت آلل قوی تر تحت تاثیر قرار می دهد و فقط اینطور به نظر میرسد که غدد چربی خوب کار نمیکنند و پرها بخوبی روی هم نمی شینند که این خود می تواند در پرواز اختلال ایجاد کند.



frizzy با علامت ژنتیکی اختصاری fr ( فر‌ ):


این ژن مغلوب در صورت بروز بوضوح مشخص است. فر‌ روی بالها نتیجه عملکرد این ژن است. تنها راه بروز این ژن در صورتی امکانپزیر است که هر دوی والدین بصورت فنوتیپ یا ژنوتیپ حامل این ژن باشند.  به دلیل نبودن این ژن، در کبوتران ایرانی‌ پشت فری دیده نمیشود.  مگر اینکه سهواً یا عمدا با نژاد‌های فری ترکیب شده باشند.




آنچه که بر روی بال‌های بعضی‌ از کبوتران بلند پرواز ایرانی، مخصوصا سفید‌های مهر دیده میشود، شاید آلل بسیار ضعیفی از همین ژن باشد. معمولاً این برجستگی‌های فر‌ مانند بعد از بلوغ یک یا دو سالگی بر روی بال‌های بعضی‌ کبوتران دیده میشوند. طبق تحقیقات بنده این کبوتر‌ها از جنس پرهای خوبی‌ برخوردارند که این خود نقطه تمییز این کبوتران از پشت فری‌ها میباشد.



 

Silky با علامت ژنتیکی‌ اختصاری L ( ابریشمی ):


همانطور که میدانید در جدول ژنتیکی‌ ژ  ن‌های غالب با حروف بزرگ لاتین مشخص میشوند.  پس این ژن یک ژن غالب است. این جنس پر بدترین نوع پریست که بنده تا کنون دیده‌ام که در بین نقش بازان حرفه‌ای طرفداران خودش را دارد. پرهای ابریشمی مورد قبول بعضی از دم چتری بازان است. کبوتری که جنس پر‌هایش ابریشمیست قادر نخواهد بود که براحتی بپرد. این ژن در بین کبوتران دم چتری بوفور دیده میشود.


خوشبختانه تا کنون این ژن را در بین کبوتران بلند پرواز ایرانی‌ مشاهده نکرده‌ام که به احتمال زیاد وجود ندارد. بنده شخصاً همیشه مراقب کبوترانی که تعداد دمشان زیاد است هستم. چرا که تعداد دم زیاد یکی‌ از مشخصات‌ کبوتران دم چتری است وکبوتران دم چتری بعضا حامل این ژن هستند. این بدین معنا نیست که کبوتران بلند پرواز ایرانی‌ با تعداد دم زیاد پشتشان از دم چتری هاست. اما بهتر است که در جفت کردن آنها بیشتر محتاط بود تا مبادا با پرهای ابریشمی برخورد کنیم.


porcupine یا  پرهای جوجه تیغی:


این ژن مغلوب معیوب نیز بندرت در بین کبوتر‌های ایرانی‌ دیده میشود. و اگر هم دیده شود بصورت ۲ یا ۳ پر در دم یا تیزه ها بروز می‌کند. در بعضی مواقع بعد از رفتن به لک پر های جدید بصورت نرمال در می آیند. خوشبختانه کبوترهایی که این ژن بصورت عکس های زیر خود را نشان میدهد بندرت به سنّ بلوغ میرسند. بنابرین اصولا این ژن از گنجه کبوتر باز ناپدید میشود.




Intensive و Non-Intensive:


متأسفانه بهترین  ترجمه فارسی که توانستم برای این دو حالت پیدا کنم بطور کامل بیانگر این دو حالت نیستند. من در اینجا سعی‌ خواهم کرد با مثال هایی این دو حالت را بشکافم. اما در حال حاضر intensive را "غلیظ" و non-intensive را "رقیق" مینامیم. لطفا توجه داشته باشید که منظور از این دو اصطلاح غلظت و رقیقی رنگ پرها نیست بلکه جنسیت آنهاست.


نکته‌ای جالب در پرورش قناری:


زمانی‌ که پرورش قناری را در کانادا بصورت حرفه‌ای شروع کردم. به نکاتی‌ جالب برخورد کردم که با پرورش قناری در ایران کلا متفاوت بود. یکی‌ از این این موارد که با بحث امروز ما بی‌ ربط نیست کیفیت پرهای قناری بود. آنچه را که ما در ایران از پرهای قناری می‌دانیم بیشتر به رنگ آنها بر میگردد نه کیفیت آنها. برای مثال قناری را لیمویی یا طلایی می‌نامیم. این نام گذاری بواسطه رنگ پر صورت می‌گیرد.  لیمویی زرد کمرنگیست که انتهای پرها به سفیدی میگرایند. پرها نرمتر، بلند تر، خشک تر و کدرتر هستند در حائیکه زرد طلایی دارای پرهایی کوتاه، خشن تر، روغنی تر و شفاف هستند.  در ضمن قناری‌های زرد طلایی کوچک تر به نظر میرسند. این دو حالت در باقی‌ رنگ‌ها هم صدق می‌کند.  مترادف زرد طلایی برای سبز همان سبز چمنی است و به آنچه که سبز معمولی یا در بعضی‌ مواقع سبز گنجشکی می‌گویند مترادف زرد لیمویی است. تشخیص این ژن‌ها برای رنگ‌های سفید و طوسی کمی‌ مشکل تر است.



حال از نظر علمی‌ چرا ما دو گونه متفاوت زرد داریم؟ دلیل آن همان ژن‌های غلیظ یا رقیق است که این دو را از هم متفاوت می‌کند.


این دو ژن بخوبی در خیلی‌ از پرندگان شناسایی شده اند که قناری یکی‌ از آنهاست.  در قناری رابطه غالب و مغلوبی آنها کاملا مساوی است. اگر ما یک سبز چمنی را با یک سبز معمولی جفت کنیم نیمی از جوجه‌ها سبز چمنی و نیم دیگر سبز معمولی خواهند شد. یا اگر این دو ژن در یک جوجه بروز کنند پرهای آن نه چمنی و نه معمولی خواهند شد و در عین حال هر دو نیز خواهد بود. خیلی‌ از قناری پرور‌ها از ژن غلیظ برای بالا بردن کیفیت و از ژن رقیق برای بلندتر کردن پرها و نهایتأ درشت نمودن نسل‌های بعدی قناری استفاده میکنند. لطفا به عکس‌های زیر توجه کنید.





آیا این دو ژن در مورد کبوتر هم صدق می‌کند؟ این سوالی بود که از دکتر پأول گیبسون Dr. Paul Gibson متخصص ژنتیک حیوانات مخصوصا کبوتر پرسیدم. متنی که در زیر آمده ترجمه آخرین ایمیلی است که ایشان نتیجه تحقیقاتشان رابه سوال بنده را برای من فرستادند.


"بله، ساختار‌های متفاوتی برای پرهای کبوتر وجود دارد که به آنها غلیظ (خشن) یا نرم رقیق می‌گویند.  اما اینها با آنچه که در قناری به پرهای خشن یا نرم معروف هستند فرق میکنند. تنها گروهی که من میشناسم و آنان از این دو اصطلاح در مورد کبوتر استفاده میکنند پرورش دهندگان دمچتری هندی هستند. احتمالا پرورش دهندگان دیگر نژاد‌های دمچتری نیز از این اصطلاحات استفاده میکنند.


از انجائیکه من هم در گذشته قناری پرورش داده ام، با این دو حالت پر بخوبی آشنایی دارم و اینکه چگونه آنها را با هم جفت میکنند تا جنسیت مورد نظر پرها را بدست بیاورند.  در قناری‌ها ژن غلیظ یا خشن یک ژن نیمه غالب است و تقریباً تعیین کننده جنسیت پر است. 


من این قضیه را با یکی‌ از دوستانم به اسم خانم دکتر لین کرال Dr. Lynn Kral در میان گذاشتم و این نتیجه را گرفتیم که حالت "غلیظ" یا "خشن" در کبوتران یعنی‌ "چوبه پر"، "قلاب ها" و ""خار های" قوی و بهم پیچیده و محکم گره خورده.  این حالت به پر‌های کبوتر جلوه‌ای خشن و محکم میدهد. دقیقا مثل عکسی هایی‌ (شماره ۱ و۳)که برایم فرستاده بودی. 


همچنین سه حالت دیگر پر برای کبوتران وجود دارد.  پرهای نازک،  پرهای معمولی و پرهای کلفت.  عکس‌هایی‌ که شما برایم فرستاده بودید از نوع نازک و دیگری از نوع معمولی بودند. این حالت‌ها با حالت‌های "غلیظ" و "رقیق" متفاوت هستند. اما میتوانند در ترکیب با این دو حالت بروز پیدا کنند. دکتر کرال حالت دیگری از پر را که بیشتر در دم دیده میشود و باعث میگردد که یکی‌ از پرهای دم از وسط نصف بشود (دم فاق) را گوشزد کردند. من آن bifurcated feather نامیده ام. به عکس زیر توجه شود.  

 


همچنین پرهای بلند تر هم هستند که بیشتر در نژاد‌های Old German Cropper و Jacobin دیده میشوند و یا پرهای خیلی‌ کوتاه که در نژاد Medona دیده میشوند.  اما اکثر نژاد‌های کبوتر پرهایی با طول مناسب دارند. بنابراین ما زیر مجموعه‌های مختلف  از کیفیّت پر، بلندی پر، و ضخامت پر خواهیم داشت.

مثال: پر بلند, کلفت و خشن یا پر کوتاه، کلفت و نرم.


            Jacobin                                           Old German Cropper                        

  Medona            




نتیجه:


با توجه به موارد بالا میتوانیم به این نتیجه برسیم که عوامل و ژن های مختلفی در کیفیت و جنسیت پر کبوتر دخیل هستند. اما اگر بخواهیم به طور اجمالی مهمترین آنها را که در بین کبوتران ایرانی دیده شده اند انتخاب کنیم حالت  "غلیظ" و "رقیق" مهمترین آنها هستند. به نظر بنده این دو ژن نقش مهمی درطول پر های کبوتر بازی می کنند. یعنی کبوترتیزه بلند تحت تاثیرژن "رقیق" و کبوتر تیزه متوسط تحت تاثیر ژن "غلیظ" بوجود آمده اند. لذا دوستانی که برحسب تجربیات گذشتگان کبوتر کوتاه را با کشیده ترکیب میکنند بدرستی اکثر مواقع کبوترانی با سایز متوسط بوجود میاورند.


از طرفی دوستانی که از یک جفت کبوتر کوتاه جوجه های تیزه بلند کشیده اند باید این مهم را یاداشت کنند که هر دوی والدین حامل ژن "رقیق" هستند. بنابراین یا از آنها دیگر جوجه نکشند و یا با کبوتران دیگری که حامل ین ژن نیستند جفت کنند. از آنجاییکه من شخصا به کبوتر کوتاه علاقه دارم اینگونه کبوتران را از چرخه جوجه کشی خارج می کنم. در زیر عکس دو برادر که از یک جفت کبوتر کوتاه(همخون، پدرو دختر) آمده اند را جهت مقایسه به نمایش گذاشته ام. کبوتر سمت راست (عکس های شماره ۱، ۳ ) جوجه سری دوم کشیده و تیزه بلند است.  کبوتر سمت چپ جوجه سری اول (عکس های شماره ۲،۴ ) کوتاه با پر های بسیار عالی است که هر دوی آنها ساعات خوبی را در جوجگی کسب کردند اما کبوتر سمت راست، امسال در پرش سوم طعمه قوش شد که آنهم بدلیل نداشتن سرعت عمل بخاطروضعیت پرهایش بود.  

 

(عکس های شماره ۱، ۲)


 

 

(عکس های شماره ۲، ۳ )



درعکس زیر اختلاف طول و کیفیٌت پرها نشان داده شده است.  پر سمت چپ مربوط به کبوتر سمت راست (عکس شماره ۱) با تیزه های بلند است. 

 

(عکس شماره ۵ )




در عکس زیر انواع پر های مطلوب برای کبوتران پرشی به نمایش گذاشته شده است. لطفا به ترتیب قرار گرفتن پرها و ترتیب آنها دقت کنید.





دوستان عزیز،

قطعه‌‌ پایین متن تکمیلی است که دوست خوبمان حسین عزیز از اصفهان زحمت کشیده و تهیه  دیده اند. ضمن تشکر از ایشان نظرتان را به آن جلب می‌کنم.


سلام حمید جان


مقاله خیلی جالب و مفیدی بود. امیدوارم تشکر خشک و خالی ما خوانندگان کمی خستگی تحقیق و پیگیری مقاله را از تنت بیرون کرده باشد. خیلی وقتها یک محقق با داشتن امکانات فراوان و حمایت های مادی و معنوی دست به تحقیق می زند اما برای موضوع کبوتر نه امکانات خاصی هست و نه حمایتی. تنها عشق و علاقه به این موجود الهی است که انسان را به پیش می برد. اینها را گفتم که بدانی قدردان زحماتی که کشیده ای هستیم و آن را ارج می نهیم.


در مورد مقاله خوبت چند نکته به نظرم رسید که برای کاملتر شدن مقاله پیشنهاد می دهم:


1- اگر برای پرهای scraggly و silky هم عکس بگذاری عالی می شود. بدین منظور این دو عکس را پیشنهاد می دهم اگر هم عکس بهتر یافتی چه بهتر:

پرهای نامرتب و ریش ریش (scraggly):




این پرها حالتی حاد از پرهای ابریشمی هستند و گاهی پوست کبوتر نیز کلفت و غیرانعطاف پذیر می باشد.


و برای پرهای ابریشمی (silky):



3- پرهای جوجه تیغی  (porcupine) پرهایی هستند که باز نشده اند و بسته مانده اند.
ممکن است برای یک نقشباز پرهای ابریشمی مطلوب باشد ولی در کبوترپرانی استقامتی تمامی پرهای فوق جزو پرهای ناهنجار هستند و به ندرت هم رخ می دهند. خیلی خوب است که با این پرها آشنا باشیم تا اگر در مراحل اصلاح نژاد کبوترانمان و ایجاد نسل و تبار خودمان به آنها برخوردیم از تکثیر آنها خودداری کنیم.


نکته مهم اینکه مهمترین عضو بدن کبوتر برای پرواز، بال و کیفیت پرهایش است. بدین منظور پرهای کبوتر باید ایده آل پرواز باشند یعنی سبک، مقاوم و انعطاف پذیر باشند (بخصوص شاهپرها).


در مورد پرهای خشک باید بگویم یک پر خوب بایستی حالت چرب و ضد آب (هیدروفوب) داشته باشد. حالت جلا و چرب بودن پر به کبوتر کمک می کند راحت تر در هوا سر بخورد و مقاومت هوا کمتر می شود. در واقع پر خشک اصطکاک بیشتری با هوا دارد. خیلی وقتها بیماریها سبب خشک شدن پرهای کبوتر می شوند. ضمنا پر خشک انعطافش کمتر است و بنابراین حالت خمش سر شاهپرها در بال زدن کمتر شده و در نتیجه نیروی بال زدن کمترخواهد بود. چنین کبوترانی قادر نخواهند بود سرعت پروازشان را بالا ببرند و راحت طعمه قوش خواهند شد. ضمنا چون پر خشک شکننده هم هست و مقاومتش مثل پر چرب نیست (پر چرب جلای ابریشمی دارد) بنابراین سریعتر فرسوده خواهد شد. برای دوستان شمالی هم این را بگویم که به چرب بودن پر کبوترانتان بیشتر دقت کنید چون پرهای خشک کمتر ضدآب هستند و در هوای مرطوب شمال پرواز برایشان سخت تر می شود و نخواهند توانست ساعت بالایی کسب کنند.


وقتی شما کبوتری را ارزیابی می کنید و کیفیت پرهایش خوب باشد نشاندهنده دو چیز است:


1) پتانسیل خوب برای پرش (و احیانا جوجه کشی)

2) نشان دهنده سلامتی کبوتر نیز هست.


یک نکته دیگر اینکه کبوتر پرشی باید بدنی بسیار آیرودینامیک داشته باشد. پرهای پوشش دهنده بدن این کبوتران چنان به هم فشرده و همپوشان هستند که یک سطح صاف روی بدن کبوتر ایجاد می کنند. اگر سطح بدن کبوتر صاف نباشد جریانهای گردابی ایجاد می شوند و در نتیجه سرعت عبور هوا از اطراف بال کمتر شده و مقاومت ایجاد می کند و از نیروی بالا برنده می کاهد.


اگر از نزدیک به ساختمان یک پر اصلی پرواز نگاه بیندازیم به صورت شکل زیر است:




ساقه پر باید قوی و بلند باشد و عمیقا در پوست کبوتر فرو رفته باشد. بعضی بیماریها و یا سو تغذیه می توانند باعث رشد ناقص پر و یا کوتاه شدن ساقه پرها شوند.
محور پر که در بالها نامتقارن و در دم متقارن است پره های دو طرف پر را نگاه می دارد. نا متقارن بودن محور شاهپر خیلی در کمینه کردن انرژی مصرفی بال زدن کمک می کند. زیرا وقتی کبوتر بالش را بالا می آورد تک تک شاهپرها حین بالا آمدن کمی می چرخند و هوا از بینشان عبور کرده و بال راحت بالا می آید بدون اینکه نیروی پایین برنده زیادی ایجاد شود.


پره های دو طرف پر از یک سری رشته موازی تشکیل شده اند که مثل تارهای دار قالی هستند و به آنها تار می گویند. از این تارها تارچه هایی بیرون می زند که با قلابهایی در هم قفل می شوند.


ساختار فوق به پر سبکی و استحکام می دهد. حال اگر یک پر ابریشمی شود ساختار فوق به هم خورده و دیگر کبوتر قادر نیست از پر خود مانند پارو در هوا استفاده کرده و با هر بار بال زدن نیروی بالابرنده کمتری تولید می شود. شکل زیر پری را نشان می دهد که قسمت پایین آن به صورت کرک در آمده و از توان پرواز کبوتر می کاهد:





پرهای جوجه تیغی هم که دیگر مشخصند و ممکن است کلا قابلیت پرواز را سلب کنند.


پیروز و سرفراز باشید.




در پایان برای حسن ختام این گفتارعکس هایی از بعضی کبوتران دوست و برادر خوبم "محسن صادقی" عزیز تهیه کرده ایم که به حضورتان تقدیم میکنیم. ضمن تشکر از محسن عزیز که زحمت انداختن و فرستادن این عکس ها را کشیده اند، امیدوارم مورد پسند  دوستان و سروران قرار بگیرند.

 


تا گفتار و دیداری دیگرپیروز و سربلند باشید.


1234
5678
9101112
13141516

عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 1377
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی

سلام و عرض ادب به دوستان و خوانندگان گرامی‌, امیدوارم که تعطیلات به همه خوش گذشته باشد.


در اینجا قصد ندارم مقاله طویل بنویسم که از حوصله‌ همه ما خارج است. با آنکه میدانم جواب ابلهان خاموشی است اما درصدد روشن کردن اذهان عمومی بر آمدم تا از ریختن آبروی اشخاصی‌ که به دروغ به آنها تهمت زده شده است جلوگیری کنم. ما همیشه در این سرا معتقد بوده ایم که خواندگان ما دارای شعور و درک کافی‌ برای تجزیه و تحلیل مسائل هستند و داعیه رهبری و به سرمنزل خوشبختی‌رساندن  آنها را نکرده ایم و و بزبان ساده تر, نگفته ایم که کار ما درست است دیگران گوسفندند. به دوستان و خوانندگان احترام گذاشته ایم و به شعور آنها توهین نکرده ایم. تاکنون هر آنچه را که در مورد مسائل علمی‌ و غیر علمی‌ بیان کردیم با ادله و مدرک همراه بوده است. حتی در مورد آخر که دروغ بزرگی‌ را که سند تاریخی کلیله و دمنه رو کرد مدرک آن در هر کتاب فروشی موجود است. بنابر این قضاوت و نتیجه گیری را به عهده دوستان میگذریم.



افشاگری ﺻﺤﻴﺢ، تهمت و ﺩﺭﻭﻍ و فرق آنها:


الف- روش اول تهمت زدن یا پخش شایعه دروغ است. در این روش شخص مذکور بدون ارائه هیچ دلیل و مدرکی‌ به بیان حرف هایی میپردازد که فقط خریدار آنها افراد بسیار ساده لوح هستند. مثل اینکه کسی‌ بگوید از کسی‌ شنیدم که یک دیو بزرگ در خانه‌اش پرورش میدهد و برای خوراک به او بچه نوزاد میدهد.


ب- بیان کاری یا چیزی که بصورت واقعی‌ شنیده و یا دیده شده اما بصورت مدرک ثبت نشده. این روش بسته به اعتبار شخص میتواند مورد قبول واقع شود یا ردّ گردد و به آن عنوان افشاگری داد یا نداد.


جیم- بیان چیزی و یا کاری که بصورت واقعی‌ اتفاق افتاده، بصورت مدرک و سند ثبت شده و برای اثبات آن احتیاجی به شاهد نیست. این روش درست افشاگری است.


حال می‌رویم سر اصل مطلب.


۱- عکس زیر نشانگر تماس‌های مکرر (در یک روز) آقای علی‌ میرمهدی ملقب به علی‌ سیاه. به یک جوان ۱۹-۲۰ ساله بنام آقای محسن صادقی‌ است.  یک مرد میان سال از یک جوان ۲۰ ساله چه می‌خواهد؟ در ضمن وجه مشترک بین این دو نفر فقط و فقط کبوتر است.





۲- عکس زیر SMS تهدید آقای علی‌ میرمهدی به آقای صادقی‌ است. تهدید با لحن کوچک کننده و بظاهردوستانه برای چه؟




گذاشتن شماره تلفن خصوصی یک نفر که به شما اعتماد کرده در یک محیط عمومی را چه می‌نامند؟ تجاوز به حریم شخصی‌ افراد؟


آیا این همان کاری نیست که در گذشته با دادن شماره تلفن افراد به پاچه خوارانت باعث مزاحمت و سلب آسایش آنها و خانواده‌شان میشدید؟ آیا بخاطر همین تلفن‌های تهدید آمیز نبود که استاد خشایار، حسین از تهرانپارس، بهروز پ، حاج یوسف و احتمالا محمد از قم از وبلاگ نویسی و دنیای مجازی خداحافظی کردند؟

شاید به همین دلیل منتقدان شما از دادن شماره تلفن طفره میروند!



شما را که تمام شمیران می‌شناسند.  شما که اصلا کسی‌ را در حد رکورد ۴:۲۵ خود نمی‌دانید، پس چه احتیاجی‌ به یک جوان ۱۹ ساله دارید که رقیب برایتان پیدا کند؟

از طرفی‌ لحن گفتاری شما در پشت پرده زیاد به لحن فرهنگ ساز نمی‌خورد، سالار! پس ادبیات سازنده چه شد، سالار؟



نمی‌د‌انستم که طبق گفته ایشان آقا سعید دار و دسته دزد دارند, آدم ربا هستند و منتقدانشان را میدزدند.!!!؟؟؟؟؟




۳- عکس زیر SMS تهدید بعدی





شما که تا چند روز پیش در SMS‌های قبلی‌ گفته بودید که ابوالفضل بهمن را نمیشناختید!!!!!؟؟؟؟



شما که دم از فرهنگ سازی میزنید. چه نیازی به تهدید یک جوان دارید؟ خودتان را بزرگ و راهبر میدانید. اما اعمالتان نشاندهنده چیز دیگری‌ست. آیا اینها همه بخاطر اینست که اگر مردم از نیت شما مطلع شوند شما دیگر نمیتوانید به آنها کبوتر بیاندازید.


خوشبختانه در این مقاله بلند بالای آخر این شخص، آقای علی‌ میرمهدی، ماهیت اصلی‌ و لمپن خویش را که نشأت گرفته از فرهنگ آشنای لمپن‌های دولتی است به زیبایی جلوه داده است.


4- چند وقت پیش آقایی با نام پیروز وارسته در صفحه فیسبوک با محسن عزیز تماس گرفت که این متن کامل محاوره ایشان با محسن است.


لطفا به جواب‌های آقای صادقی‌ به این شخص توجه کنید. با اینکه در آن‌زمان آقای علی‌ میرمهدی مرتباً ایشان را تهدید میکرده است، اما ما یک قطره بی‌ احترامی از طرف آقای صادقی‌ به ایشان را نمی‌بینیم، حتی پشت در‌های بسته.









آقای پیروز وارسته در صفحه فیسبوک دارای ۹ دوست است. که عکس بعدی  دوستان ایشان  هستند.



نمیدانم چرا هر کدام از یک سر کره زمین هستند.


عکس پروفایل فیسبوک ایشان تشابه عجیبی‌ با عکس جمعی‌ روی بام که در وبلاگ آقای علی‌ میرمهدی گذاشته شده  دارد.

به نظر میرسد که آقای پیروز وارسته عکس دیگری نداشته و باید این عکس را از توی این عکس دسته جمعی میبریده و برای عکس فیسبوک‌اش استفاده می‌کرده.



لطفا به تاریخ عضویت ایشان در فیسبوک توجه کنید.


چرا هم آقای علی‌ میرمهدی و آقای پیروز وارسته به دنبال افراد معروف در شمیران میگردند. آیا این دو در حقیقت یک‌نفر هستند؟ چرا اسم آقای ابوالفضل بهمن بدون هیچ دلیلی‌ برده شد؟ اصلا این ماجراها چه ربطی‌ به آقای ابوالفضل بهمن دارند؟

عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 905
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()
نوشته شده توسط : عکس دختر ایرانی

سلام و عرض ادب به خدمت یاران گرامی‌.


در اینجا از طرف عزیزان مجید، حسین و محسن، خودم سال نو را پیشاپیش به همه تبریک می‌گویم و آرزوی بهترین‌ها را برایتان دارم. زنده باد بهاران.


این پست متشکل از دو قسمت است. قسمت اول گلایه بنده از به اصطلاح اساتید روز است که برای بزرگنمایی‌ یا به کوچک کردن دیگران میپردازند یا میراث فرهنگی‌ این آب و خاک را به باد تمسخر میگیرند. قسمت دوم  مقاله حسین عزیز است که در دنباله مبحث تکاملی تولید و پرورش از طریق همخونی با تیتر "استراتژی پرورش لاین" نوشته شده است.


دیروز در یکی‌ از وبلاگ ها، کامنتی از یکی‌ از این به اصطلاح اساتید دیدم که در جواب به شخصی‌ که سوالی در مورد کبوتر طوقی و موزه چین پرسیده بود، نوشته شده بود.


این استاد دوباره دروغ قدیمی‌‌اش را تکرار کرد. در آنزمان بنده به دلایلی که خودتان در جریان هسیتد سکوت اختیار کردم. اما اکنون سکوت را خیانت به تاریخ ایرانی‌، مردم ایران و حتی  کبوتر ایرانی‌، میدانم. جریان از این قرار است که مدتها پیش اگر خاطرتان باشد. این به اصطلاح استاد بیان کردند که به موزه شهر ممنوعه چین رفته و یکی‌ از دوستانش با استفاده از نفوذش (توجه بفرمایید، نفوذ در چین کمونیست) موفق شدند  کتابی هزار ساله را از جعبه شیشه‌ای  در بیاورند و آنرا مطالعه کنند (ایکاش کمتر به شعور خوانندگان توهین میکردند) و ایشان در آن کتاب نقاشی‌هایی‌ از کبوتر طوقی دیده اند. جل الخالق. و بهمین دلیل ایشان استنباط کرده اند که کبوتر طوقی متعلق به ایران نیست و از چین آمده.  طبق معمول داستان پشت داستان بدون مدرک و دلیل. این گونه داستان‌های فضایی پدربزرگانه بدرد زیر کرسی و چند تا کودک زیر ۶ سال می‌خورد نه‌ محیط عمومی اینترنت که روزانه صد‌ها نفر از آن بازدید میکنند.


در ضمن در این کامنت جدیدشان پا را فراتر گذاشته اند و گفته اند که :"... نکته آخر, بنده چندینبار همدان برای مشاهده کبوتر رفتم و مرکز کبوتر پرانی که شهرک کوچک (آبادی) است بنام "بهار" مدتی با عشقبازان طی کردم. در همدان چه در گذشته و چه در حال چندان معروف بکبوتران پرشی نبوده و نیست. کبوتران بسیار زیبای طوقی بدون کاکل و سینه دمسیاه کله سفید معروف به سینه‌ای کله سفید تا حدودی پرشی ولی بصورت گله ای. مقداری هم پشتدار‌های پاپری نقشی. از کبوتران کوهی صحبتی نمیکنم. در مرکز کبوتر بازان همدان که آبادی بهار است بنده در عرض این ۲۶ سال مسافرفتم بآن نقطه چیزی را که شما میفرمائید ندیدم. بیشتر سینه ایهای همدان اصلیتش حتی از قزوین است و نه همدان. اگر باور نمیفرمائید از کهنه عشقبازان قزوین که روزهای جمه در کاروانسرا (محل فروش کبوتر) جمع میشوند بپرسید..."


یعنی اینکه جناب بهمن عزیز که همه ما دوستدارن کبوتر به ایشان بخاطر حفظ یکی‌ از زیبا ترین نژاد‌های کبوتر ایرانی‌ مدیون هستیم دروغ می‌گویند. چرا که طبق گفته این شخص چون ایشان چنین کبوترانی را ندیده اند پس در نتیجه،  اصلا چنین کبوترانی وجود نداشته و ندارند.


می‌بینید چگونه این افراد، در حالیکه به قول دیگر اساتید نوعی، که دشمنان دیروز و دوستان امروزشان هستند، هنوز فرق بین کبوتر نر و ماده را نمی‌دانند  با بی‌ اطلاعی و دروغ سعی‌ در بزرگ کردن خود دارند. حال ضمن تشکر از دوست عزیزم عادل که زحمت ارسال این داستان را کشیده اند، نظرتان را به قسمتی‌ از یکی‌ از داستان های "کلیله و دمنه" جلب می‌کنم. داستان در مورد کبوتر طوقی (مطوقه) است. شما قضاوت کنید. با یک جستجوی کوچک به قدمت این کتاب پس از برگردان آن از سانسکریت به فارسی پی‌ خواهید برد. شاد باد روح رودکی.

(...صیادپیش امد وجال باز کشید وحبه
بیانداخت ودر کمین نشست ساعتی بود قومی کبوتران برسیدند وسر ایشان کبوتری
بود که او را مطوقه گفتندی ودر طاعت ومطاوعت او روزگار گذاشتندی چندان
که دانه بدیدند غافل وارفرود امدندوجمله در دام افتادن وصیاد شادمان
گشت وگرازان به تگ ایستادتا جمله درضبط ارد کبوتران اضطرابی میکردند وهر
یک خود را می کوشید مطوقه گفت جای مجادله نیست چنان باید همگنان استخلاص
یاران را مهمتر از تخلص خود شناسند وحالی صواب ان باشد که جمله به طریق
تعاون قوتی کنید تا دام از جای بر گیریم که رهایش ما در ان است کبوتران
فرمان وی بکردند ودام برکندندوسر خویش گرفت.وصیاد در پی ایشان ایستاد
بران امید که اخر در مانند وبیافتند و...)


در ضمن برای اولین نظر این مقاله نظر دوست عزیزم حسین را دوباره میگذارم تا دوستان ببینند که با کشیدن یک چارت ساده چگونه می‌توان پی‌ برد که ادعای انجام همخونی توسط این استاد چیزی یا کاملا غلط و یا ساخته خیال بوده است.

                                                    

و اما استراتژی پرورش لاین به قلم حسین-اصفهان:


در مورد اصلاح نژاد به کمک همخونی مطالب تئوریک زیادی گفته شد. در اینجا قصد دارم برنامه ای کاربردی برای اصلاح نژاد معرفی کنم. هدفم این است که شما روح حاکم بر روشهای  اصلاح نژاد را درک کنید و بفهمید که استراتژی اصلاح نژاد چیست و چگونه عمل می کند.


ابتدا نکات مهم مطالب گفته شده قبلی را مرور کنیم:


1- تمام صفاتی که کبوتر دارد تحت تاثیر دو مولفه ژنتیک و محیط می باشد.


گفتیم که مولفه ژنتیک محدوده و مرز نهایی پتانسیل را برای ما مشخص می کند در حالی که محیط تعیین می کند که چقدر از پتانسیل به فعل در بیاید. نمونه ای از مدیریت عنصر محیط: نحوه آب و دون دادن کبوتر در شب قبل از مسابقه است. نمونه ای از مدیریت عنصر ژنتیک: چی را با چی جفت بیاندازیم و کدام را نگه داریم کدام را رد کنیم.


2- کبوتری که ما جفت می کنیم باید هموزیگوتی بالا و هتروزیگوتی کم داشته باشد.

توضیح: ما میخواهیم خزانه ژنی کبوترانمان محدود به ژنهای ممتاز باشد و ژنهای بدردنخوررا به تدریج حذف کنیم تا بتوانیم جوجه های یکدست (از نظر ساعت پرواز) بدست آوریم.


3- کبوتر گرو باید هتروزیگوتی بالا داشته باشد.

تا اثر ناهنجاری ژنتیکی معکوس شود و اثر هتروزیس به حداکثر برسد.

قبلا گفتیم, اینکه هم باید هتروزیگوتی را در کبوتران گرو زیاد کنیم و هم هموزیگوتی را در کبوتران جفت کرده، یک تناقض است. در این زمینه راه حل عملی ای وجود دارد به نام روش پرورش لاین. البته ادعا نمی کنم که این روش تنها روش موفقیت آمیز در ارتقا حیوانات اهلی است روشهای دیگر هم وجود دارند. ضمنا این روش ابداعی من نیست بلکه روشی است که در دنیا جواب داده است و از خیلی استراتژیهای دیگر موثرتر بوده. استراتژی پرورش و تلاقی لاین 7 مرحله دارد که به کمک آن می توان نسلی از کبوتران عالی را به وجود آورد و در عین حال از اثرات منفی همخونی دوری کرد. این 7 مرحله به شرح زیر می باشند:

مرحله 1- اول ببینید شما چه کبوتری می خواهید؟ ایده تان از کبوتری که می خواهید بسازید چیست؟ این خیلی سوال اساسی و مهمی است. آیا کبوتری می خواهید که مایه رو باشد یا در ارتفاع متوسط و پایین بپرد؟ بازی کم داشته باشد یا زیاد یا بدون بازی باشد؟ تیز و فرز باشد یا نرم پر؟ سو، رنگ و خال و فاکتورهای دیگر چقدر برایتان مهمند؟ اینها اهداف شما را مشخص می کنند. با پاسخهای شما به سوالات بالا یک سری معیار برای انتخاب یا حذف کبوتران به وجود می آید که سالهای سال باید به این معیارها وفادار باشید و روی آن متمرکز شوید. یادم باشد بعد از این مقاله در مورد "انتخاب" که خیلی خیلی مساله مهمی درهمخونی است توضیحاتی بدهم. اگر همخونی یکی از ستونهای اصلاح نژاد باشد "انتخاب"  ستونی دیگر خواهد بود. متاسفانه در ایران همخون کردن به روش اصولی یا انجام نشده یا اگر هم شده به خاطر تابوی موجود علنی و آشکار نشده. بیشترین اشتباهاتی که در ایران در همخونی اتفاق افتاده:

1- همخون کردن کبوتران متوسط که اصلا توصیه نمی شود و حتی  بعضی از دوستانم که می خواستند دو تا کبوتر متوسط را با هم به صورت تستی همخون کنند به شدت با ایده شان مخالفت کردم. همخونی فقط برای کبوتران استثنایی و قهرمان توصیه می شود. چون این کبوتران حامل ژنهای عالی هستند که می توان آنها را خالص سازی نمود.

2- "انتخاب" غلط، به این معنی که وقتی جوجه همخون حتی با داشتن والدین بسیار عالی عملکرد خوبی ندارد حتما باید آن را کنار گذاشت و جوجه کشیدن از آنها غلط می باشد و به نوعی تکثیر ژنهای خراب در گنجه است. گلچین کردن در آمیزش خویشاوندی به مراتب باید سختگیرانه تر از آمیزش غیرخویشاوندی باشد.

3- نداشتن استراتژی بلندمدت برای به نتیجه رساندن همخونی. بعضی ها تصور می کنند که با یکی دو نسل همخونی کبوترانی پشت پاک ایجاد می شود یا همخونی را نوعی شگرد محسوب می کنند.

4- مدیریت ضعیف گنجه از نظر بهداشتی و درمان بیماریها و تغذیه. در گنجه ای که باکتری سالمونلا حضور دارد کبوتران بالغ ظاهرشان سالم است اما ناقل بیماری هستند. در این گنجه ها جوجه ها ممکن است به سادگی تلف شوند و احتمال دارد آن را به اشتباه به حساب معایب همخونی بگذارند. در صورتی که اشکال از جای دیگری است. یا نمونه دیگر از بین رفتن کبوتران همخون در اثر یک بیماری ساده که درمان ساده ای دارد می باشد. اینها ناشی از ضعف شناخت و درمان بیماریها است. وقتی ما مسئولیت نگهداری چند کبوتر را به عهده گرفتیم و به قول معروف به عشق آنها عشقبازی می کنیم موظفیم برای حفظ سلامتی آنها از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم و شناخت خود را از بیماریها و راههای درمان آنها افزایش دهیم.


مرحله 2- ملاکهای انتخاب شما حتما باید بر اساس روشهای قابل اعتماد و مطمئن باشد. اگر میخواهید بفهمید هر سال چقدر پیشرفت کرده اید باید اندازه گیریهایتان دقیق و موثر باشد. به عنوان مثال برای تست جوجه های همخون باید آنها را "همزمان" با جوجه های غیرهمخون پراند یعنی باید همه آنها را در یک گروه پراند نه در چند گروه جداگانه. همچنین برای تست جوجه های حاصله از روش تلاقی دو لاین، باید آنها را همزمان با جوجه های هر یک از دو لاین پراند تا دقیقا بفهمیم آیا اثر هتروزیس رخ داده یا افت ناشی از همخونی؟
پس لاین ها را هم باید تا زمانی که قابلیت شرکت در مسابقه دارند پراند.
نکته: اگر شما چندین مرحله همخونی را طی کردید و بعد از چند نسل جوجه هایی در آوردید که هنوز ساعتهای خیلی خوب می آورند بدانید این جوجه ها خیلی کبوتران باارزشی هستند. به نظر من جزو باارزش ترین کبوتران هستند حتی از کبوتران هیبرید (تلاقی دو لاین) که بهترین ساعتها را می آورند هم باارزشترند! چرا؟ چون خزانه ژنی آنها محدود شده به ژنهای ممتاز. البته وقتی به این نقطه می رسیم از اینجا به بعد ممکن است دچار عوارض بیشتری ناشی از همخونی بشویم. این مساله قابل انتظار است. و در واقع اینجا آخر خط همخونی در لاین والد است. دیگر این لاین به قدرت کامل خود رسیده و نیازی نیست بیش از این از همخونی استفاده کنیم. همخونی ابزاری بوده برای ما که به این نقطه برسیم و حالا رسیده ایم. پس دیگر نیازی به ادامه آن نیست.


خب چگونه باید خزانه ژنی را محدود کرد به ژنهای ممتاز؟ آیا همخونی اتوماتیک وار این کار را برای ما انجام می دهد؟ خیر. ما باید از ابزار دیگری استفاده کنیم به نام "انتخاب". وقتی شما بین جوجه های همخون بهترین آنها را برای ادامه مسیر اصلاح نژاد انتخاب می کنید در واقع دارید با اطمینان بالایی خزانه ژنی را به ژنهای ممتاز تقلیل می دهید. تست جوجه های هر لاین بهترین اطلاعات را در مورد ژنوتیپ والدین به ما می دهد و می فهمیم ارزش ژنوتیپ والدین چقدر است.


مرحله 3- چند لاین ممتاز ایجاد کنید که خزانه ژنتیکی شان تقریبا محدود به ژنهای عالی شده باشد به عبارت دیگر در ژنهای مطلوب هموزیگوت باشند. خب حداقل 2 لاین لازم داریم. البته می توان از 4 لاین هم استفاده کرد. اگر تعداد کبوترانتان کم است همان 2 لاین کافی است اما اگر امکانات نگهداری از تعداد بالای کبوتر دارید بهتر است از 4 لاین استفاده کنید. در اختیار داشتن 4 لاین مزیتش چیست؟ مزیتش این است که ما دو بار تلاقی انجام می دهیم تا کبوتران عالی گرو بدست آوریم. مثلا لاین A و B را داریم. آنها را تلاقی می دهیم و یک نر خوب از آنها می گیریم. لاین C و D را نیز به هم می زنیم و یک ماده خوب می گیریم. حال نر و ماده را با هم تن می کنیم و کبوتران گرو را تولید می کنیم. این طوری کبوتران مسابقه از هر لاینی یک چهارم دارند. اینجا پدیده هتروزیس دوبار اتفاق می افتد یکبار برای نر و ماده والد و یکبار برای کبوتران مسابقه. وقتی نر وماده خودشان قدرت برتری نسبت به لاینهای والدشان دارند و دچار عوارض همخونی نشده اند جوجه های آنها به حداکثر هتروزیس خواهند رسید.
نکته: لاین ها خودشان باید از بالاترین کیفیت ممکنه برخوردار باشند. چگونه بالاترین کیفیت را در لاینها به وجود بیاوریم؟ با دو گام: اول بدست آوردن ژنها و دوم خالص کردن آنها. خالص کردن ژنها ممکن است 100% نباشد ولی مرتبا غلظت آن ژن ها را بیشتر و بیشتر می کنیم.
نکته دیگر: باید بدانیم که اگر ژنی را در گنجه مان نداریم نمی توانیم آن را به وجود بیاوریم. آیا می توان از یک جفت پشت دری دم چتری کبوترانی قهرمان در آورد؟ شاید هم بشود ولی احتمالش بسیار بسیار ضعیف است به گونه ای که در عمل احتمالش را صفر در نظر می گیرند. پس همخونی فقط قادر است ژنهای موجود را خالص سازی کند. یک جفت کبوتر متوسط را اگر لاین کنیم و خالص سازی کنیم آن وقت تقریبا همیشه به ما جوجه های متوسط خواهند داد. پس هیچ چیز جایگزین کبوتران پایه باکیفیت نخواهد شد.


همیشه لاینتان را مستقیم نگاه دارید. کلمه لاین به معنی خط است. خط خونی باید مستقیم باشد. یعنی اگر لاینتان را با لاین دیگری تلاقی دادید تصور نکنید که جوجه های حاصل هنوز متعلق به لاین اصلی هستند.


مرحله 4- در عین حال که لاین را مستقیم نگاه می دارید تلاقی هایی انجام دهید تا جفتهای دهن جور پیدا کنید. همیشه هر تلاقی ای موفق آمیز نمی شود. یعنی امکانش هست که دو تا کبوتر ممتاز از دو لاین خالص را با هم تن کنید اما جوجه متوسط بدهند. پس نه تنها باید لاین های باکیفیت داشته باشیم بلکه باید با جفت انداختن های تستی، جفت های دهن خورده هم در آنها پیدا کنیم. جوجه های این جفتهای تستی باید پرانده شوند و ارزیابی شوند تا بفهمیم کدام جفتها دهن خورده هستند.
باید بدانیم که قوانین اصلاح نژاد برای پرندگان، نباتات، پستانداران و سایر حیوانات یکسان است. در مورد اصلاح نباتات یک نکته آموزشی خیلی خوب در اصلاح نژاد ذرت شیرین (قندی) وجود دارد. می دانید که ذرت از نظر وسعت زیر کشت پس از برنج و گندم سومین فرآورده در جهان است. زمانی که اصلاح نژادگران می خواستند ذرت را اصلاح کنند صدها لاین ذرت را به شدت همخون کردند. بعد آنها را با هم جفت کردند و هزاران آمیخته به وجود آوردند. از بین این هزاران هیبرید تنها چند تای آنها برای اهداف تجاری مناسب بود و الان هم همین ذرتی که در بازارها فروخته می شود ذرت هیبرید اصلاح شده است.


برگردیم به دنیای کبوتر. حالا فرض کنید جفتی دهنشان به هم خورد و جوجه هایی بسیار عالی دادند. اشتباهی که خیلی ها در این مرحله مرتکب می شوند این است که این جوجه ها را با لاین پدر یا مادرشان (یا هر دو) جفت می کنند. این برگردان کار اشتباهی است. پس چه کار باید کرد؟ یک پیشنهاد خوب این است که به سراغ پدر و مادر دهن خورده بروید و هر کدام از آنها را به صورت همخونی ردیفی (Linebreed) در یک خط پرورش دهید. هدف از این کار این است که از هر کدام از این نر و ماده یک زیرخانواده درست کنیم که تا حد امکان ژنوتیپشان شبیه به نر و ماده اصلی باشند. حالا به جای اینکه یک نر و ماده دهن جور داشته باشیم دو لاین دهن جور داریم و می توانیم آنها را با هم تلاقی بدهیم و تعداد زیادی جوجه بگیریم شبیه به جوجه های عالی ای که حاصل دهن خوردن نر و ماده اصلی بودند. این کار را می توان تا بینهایت ادامه داد و انتها ندارد. امروزه حتی موفقتترین اصلاح نژادگران کبوتر هم دائما آزمایشات جدید در مورد لاینهای جدید و تلاقی ها انجام می دهند و تجربیات جدید کسب می کنند.


نکته: هیچوقت لاینهای آزمایشی را با لاینهای اصلی مخلوط نکنید مگر در حالت تلاقی کنترل شده. این لاینهای آزمایشی ممکن است با وجود سرمایه گذاری انجام شده (زمان و هزینه) نتایج دلچسبی نداشته باشند که در این صورت کل لاین باید کنار گذاشته شود.

مرحله 5- هیبریدها را بپرانید. قبلا گفتیم که وقتی یک لاینی را پرورش می دهید برای پیشرفت کردن باید جوجه های این لاین را همزمان پرانده و مقایسه کنید. اما وقتی به تلاقی لاینها می رسیم باید هیبریدها (آمیخته ها) را در شرایط گرو قرار دهیم تا محک بخورند و ارزش ژنتیکی والدین آنها معلوم شود. حالا اگر واقعا هیبریدهای شما عالی (قهرمان) بودند آنها را با لاین والدینشان تن نکنید. حتی المقدور یا آنها را با لاینی غیرمرتبط تن کنید تا باز هم کبوتر گرو بدست آورید یا اینکه همخونی ردیفی (Line-breed) شدیدی حول همین کبوتر قهرمان انجام دهید و لاین دیگری از او بسازید. البته آمادگی شکست را هم داشته باشید. نسلهای زیادی طول می کشد تا یک لاین واقعی به وجود بیاورید که جوجه های یکدست تولید کند.

مرحله 6- ساعت پرواز کبوترانتان و رکوردهایشان را ثبت و نگاهداری کنید و آن را به صورت جامع داشته باشید. لیست رکوردهای خود را از دست ندهید و طی سالها آنها را حفظ کنید. اگر شما اصلاح نژاد را از امروز شروع کنید و 20 سال دیگر سراغ شما بیاییم ببینیم شما چند لاین (یا خانواده) از کبوتران بسیار باکیفیت دارید و رکوردهای این 20 سال را هم دارید آن وقت به شما تبریک می گویم چون راه صحیحی را رفته اید و به مرحله بعد صعود کرده اید. البته از کامپیوتر حتما کمک بگیرید بخصوص برای تجزیه و تحلیل هاتان.

مرحله 7- در صورت نیاز با کبوتران بیگانه (غیرخویشاوند) تلاقی هایی کنترل شده انجام دهید. خب چرا این کار ممکن است لازم شود؟ مگر مراحل 1 تا 6 چیزی کم و کسر دارند؟ ببینید وقتی ما خزانه ژنی را روی ژنهای ممتاز متمرکز کردیم تغییرپذیری کاهش می یابد و به جایی میرسیم که مثلا از 10 تا جوجه 9 تای آنها مثل هم و باکیفیت متولد می شوند. این 9 جوجه ترکیب ژنی نزدیک به هم دارند. خب خیلی خوب است و به نتایج خوب رسیده ایم اما پیشرفت بیشتر از این حد غیرممکن می شود. اگر بخواهیم باز هم پیشرفت کنیم از جفت انداختنهای کنترل شده با کبوتران غیرهمخون استفاده می کنیم. یعنی یک کبوتر جدید به لاینمان معرفی می کنیم. خب با اینکار معلوم است که ناگهان خزانه ژنی که خالص و محدود کرده بودیم دستخوش تغییرات می شود و فنوتیپهای جدیدی تولید می شوند. پس ما یکنواختی و قابلیت پیش بینی جوجه کشی مان را از دست می دهیم. اما گاهی این کار محاسنی دارد. مثلا از بین جوجه حاصله یکیشان بسیار عالی می شود. اینجا دیگر آمیزش غیرخویشاوندی را متوقف کرده و همخونی را حول آن جوجه عالی ادامه می دهیم تا ژنهای مطلوبش را حفظ و خالص سازی کرده در عین حال ژنهای نامطلوبی که با خود از بیرون لاین آورده را حذف کنیم.
نکته: تا زمانی که ثابت نشده نتایج آمیزش غیرخویشاوندی رضایتبخش است خزانه ژنی لاین خود را باید حفظ کنید. معمولا این مرحله 7 به ندرت اتفاق می افتد.
پایان

عکس دختر , عکس دختر ایرانی , عکس ایرانی , عکس بازیگران ایرانی , عکس بازیگر ایرانی, عکس زنان ایرانی, عکس زیباترین دختر ایرانی, عکس پسر ایرانی, عکس پسران ایرانی ، u;s nojv , u;s nojv hdvhkd , u;s hdvhkd

:: بازدید از این مطلب : 589
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 9 شهريور 1394 | نظرات ()